Запечені та гарячі роли – що загального та основні відмінності

Популярність японських ролів стимулювала кухарів з усього світу створювати нові варіанти цієї страви. Сьогодні найпопулярнішими вважаються темпура та печені шматочки. У чому ж становлять їх відмінності і що вони являють собою?

Гарячі роли та їх особливості

Гарячі роли мало чим відрізняються від традиційних холодних маків. Для їхнього приготування використовується практично ідентична начинка у вигляді м’яса, риби, морепродуктів, овочів і навіть сиру.
Відмінності полягають у тому, що листи водоростей норі, які зазвичай загортають маки, замінюються на японський кляр під назвою темпура чи харумаки. Останній є тонким шаром рисового паперу, що обсмажується на маслі разом з рештою начинки.
Ще одна відмінність полягає у способі приготування. Після згортання рулет вони обмазуються за допомогою кляру або рисового паперу, після чого викладаються в глибоку сковороду. Роли збризкуються за допомогою рослинної олії – кунжутної або рисової, внаслідок чого протягом кількох хвилин формується хрумка скоринка.
Головне правило при приготуванні темпура – дотримання температурних норм та правил обсмажування. Олія не повинна затікати всередину начинки, а та в свою чергу повинна залишатися м’якою, соковитою та ароматною. Тому темпура обсмажують у рулеті, не розрізаючи його на шматочки.
Як результат, приготовлена ​​страва є більш калорійною та ситною, ніж звичайні суші. Перед відправкою клієнту кухар попередньо вимочує шматочки на паперових рушниках, видаляючи залишки олії.

Запечені роли та все, що потрібно знати

 

Виходячи з назви, зрозуміло, що шматочки піддаються додатковій термічній обробці. На відміну від попередньої страви, роли не смажать, а навпаки, запікають. При цьому виключається додавання олії та кляру, внаслідок чого готове блюдо є менш калорійним та зберігає більше корисних речовин.
Для їх приготування застосовують стандартні інгредієнти, у тому числі сиру рибу та морепродукти. При цьому запікаються переважно шматочки, обгорнуті за допомогою листка норі. В іншому випадку є ймовірність, що рис при дії температури розлізеться і втратить свою форму.
Традиційно для приготування такого блюда застосовують соус спайсі. У народі він більш відомий як японський майонез, змішаний з гострими спеціями та ікрою тобіко. Іноді замість шапки зі спайсі соусу використовують шматочок вершкового сиру, що при запіканні набуває золотистого відтінку і хрумкої скоринки.
Без соусу або сиру такі роли не готуються: заправка необхідна, щоб зробити їх соковитими та ніжними, уникнути зайвої жорсткості інгредієнтів.
Пекуться такі роли в духовці у спеціальному керамічному або скляному посуді. Важливим є і температурний режим. Готувати їх необхідно на максимальній температурі протягом короткого проміжку часу – близько восьми хвилин у середньому.
На відміну від темпуру, які в теорії можуть зберігати свої смакові властивості і в охолодженому вигляді, запечені потрібно з’їсти відразу гарячими, інакше вони втратять більшу половину корисних складових.
Зважаючи на відсутність олії та смаження, такі варіанти більше підходять для правильного та дієтичного харчування.

Читайте також
17
December
Скільки можуть зберігатися суші та роли

Любов до суші та ролів в Україні передбачає часті замовлення на свята та у будні дні. Але що робити, коли в результаті трапези залишилося кілька шматочків і як правильно зберегти їх до наступного їди? В який термін необхідно з’їсти суші та роли Зважаючи на те, що суші та роли готуються в основному з сирої риби, […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Sushi-Go