Скільки можуть зберігатися суші та роли

Любов до суші та ролів в Україні передбачає часті замовлення на свята та у будні дні. Але що робити, коли в результаті трапези залишилося кілька шматочків і як правильно зберегти їх до наступного їди?

В який термін необхідно з’їсти суші та роли

Зважаючи на те, що суші та роли готуються в основному з сирої риби, ми рекомендуємо вжити їх протягом трьох годин з моменту приготування. У цей проміжок інгредієнти, що містяться всередині, не встигають зіпсуватися і втратити корисні вітаміни і мінерали, що містяться. Протягом трьох годин можна зберігати їжу при кімнатній температурі далеко від джерел опалення.
Якщо роли потрібно зберігати після приготування, рекомендується помістити у прохолодне місце без доступу сонячних променів. Максимальний термін, що вони можуть простояти, становить двадцять чотири години. У разі дотримання низки нехитрих умов суші не зіпсуються і не викликають проблем із травленням при вживанні.
Виняток із правил – страви, приготовані із сирих інгредієнтів. Їх не рекомендують залишати на завтра. Зважаючи на те, що слайси з червоної або білої риби не оброблені, вони швидше за інших інгредієнтів зіпсуються при зберіганні.
Страви, приготовані з високим вмістом сиру, особливо твердого та у пластинках, повинні бути з’їдені протягом шести годин. В іншому випадку при контакті з холодом вони дерев’яніють і підсушуються, стають жорсткими.
Веганські шматочки, що складаються із зелені та овочів, можуть зберігатися протягом двох діб з моменту приготування.
Печені та темпура варіанти повинні бути з’їдені гарячими під час подачі на стіл. За необхідності термін їх зберігання становить 22 години.
Якщо всередині є морепродукти, наприклад, креветки, мідії або вугор, солона риба, допустимо відправити страву в холодильник на добу.
Найменше зберігаються солодкі роли з топпінгами та фруктами – лише дванадцята година.

Правила зберігання роликів у холодильнику

Суші та роли, які залишилися після їди, необхідно перекласти в окрему тару. Допускається зберігати різні види ролів разом на плоскій, рівній тарілці.
Щоб продукти не набрали запахів інших страв з холодильника, їх необхідно щільно замотати в харчову плівку або фольгу. Це також перешкоджає розмоканню рису та пересиханню морепродуктів.
Згідно зі стандартами харчової промисловості, роли можуть зберігатися у холодильнику не більше вісімнадцяти годин. При цьому температура всередині має становити не більше +6 градусів.
У холодильнику категорично не рекомендується зберігати шматочки, заправлені соусами. Згодом вони просочують рис, і він стає розсипчастим, слизьким. В результаті роли розваляться при спробі взяти їх паличками, а смак не відповідатиме очікуванням.

Читайте також
17
December
Запечені та гарячі роли – що загального та основні відмінності

Популярність японських ролів стимулювала кухарів з усього світу створювати нові варіанти цієї страви. Сьогодні найпопулярнішими вважаються темпура та печені шматочки. У чому ж становлять їх відмінності і що вони являють собою? Гарячі роли та їх особливості Гарячі роли мало чим відрізняються від традиційних холодних маків. Для їхнього приготування використовується практично ідентична начинка у вигляді м’яса, […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Sushi-Go